Modrovanja

Modrostni blog

53.) Smrad iz Šempasa

Komentiraj

Objavil/a Peter Filec 19.08.2011 ob 06:34 ob 06:34 pod Preteklost

Spomnim se ga še iz žurov, ko sem komaj dobro začel hodit ven in ponočevat. Izpred dobrih desetih, petnajstih let.

Bil je povsod. Kamorkoli si šel, misleč da ne boš srečal poznanega človeka, si ga dobil. Smrad smo mu rekli. Tako se je namreč predstavil. Smrad iz Šempasa.

Bil je bebček, ki so ga vsi poznali. In zasmehovali. In tudi nas, ker smo ga poznali in na vsakem žuru kakšno rekli. Vedno je bil neurejen, v raztrganih kavbojkah in kratkimi rokavi, navrh pa še karirasto srajco. Kot ameriški gozdar. Daljši, do ramen segajoči lasje so bili mastni, obraz pa mu je delno prekrival puh. Bil je naših let, mogoče leto več.

Vedno je sredi debate rekel ”fantje, zdaj grem jaz po pir” in zmanjkal. Lahko ga ni bilo dve uri. Nato si ga našel nekje drugje in ga vprašal po piru in se je takoj odpravil ga iskat. Prinesel ga ni nikoli.

V klepetu je običajno več pljuval kot govoril. Pametno je bilo imeti kozarec pokrit, ko ti je nekaj razlagal. Če ne, si imel kmalu razredčeno pijačo. Tudi vsako stvar ti je povedal večkrat, za vsak slučaj.

Običajno se ga je opazilo tudi med vožnjo skozi Šempas, ko je na stari tomosovi šestki kolovratil cikcak po cesti. Po tem smo sklepali, da je iz Šempasa, drugače ni točnega podatka o njegovem bivališču.

Kje je končal, ne vem. Niti nikoli nisem izvedel njegovega pravega imena. Kogarkoli vprašam, nihče gane pozna, kljub temu, da so ga vsi klicali Smrad. Tudi če ga komu opišem, se ga nihče ne spomni. Mogoče se je čisto preuredil, se postrigel, umil in se zresnil. Mogoče se je preselil na drugi konec države. Se poročil ali mogoče umrl. Nihče ne ve. Ampak spomin nanj mi je ostal.

 • Share/Bookmark
 
27 odgovorov na “53.) Smrad iz Šempasa”
 1. Dajana - 19.08.2011 ob 08:48
  Dajana

  Iz Šempasa? Pa ti si Ivov sosed. :roll:

 2. Peter Filec - 19.08.2011 ob 10:23

  Joj, jaz pa nisem iz Šempasa, veš.. Živim daleč stran..

 3. Dajana - 19.08.2011 ob 10:28
  Dajana

  OK. A Primorska je naša zaveznica. ;) Ozeljan brez zelja pa Ivo Leban padalec pa to. ;)

 4. Peter Filec - 19.08.2011 ob 10:30

  Ok, ne tega Lebana tu omenjat, da se ne bo še name spravil :) ker se mi ne da ubadati z njim. Mogoče je pa on tisti Smrad?

 5. Dajana - 19.08.2011 ob 11:54
  Dajana

  On je iz Ozeljana in je postal moj prijatelj. ;)

 6. Peter Filec - 19.08.2011 ob 12:36

  po vseh tistih blogih, kjer se ni več vedelo kdo je kdo, kdo je koga in kdo ni nobenega, po besedah, ki jih niti v sskj ni, sta postala prijatelja? Čestitke.

 7. Dajana - 22.08.2011 ob 08:41

  Aha. :) A veš, to je bila samo njegova užaljena igra. Moški to počne, če ga skenslaš iz komentarjev. :roll: Zaradi tega je naredil tako dramo. V realnem življenju vidiš to, ko recimo moški ubije žensko iz ljubosumja in potem še samega sebe. :cry: Moški to, da ga ženska poniža težko prenaša. Tako moramo biti pametni in ne delati svetovnih dram iz odnosa moški – ženska. In obrniti to sebi v prid. Zdaj se pogovarjava po mejlu in povem mu vse, kar ga zanima (seveda mejo določim jaz), ko imam seveda čas.

  Zakaj bi se z ljudmi boksali in tolkli, če se lahko z njimi pogovarjamo. To, kako se pogovarjamo in koliko pozornosti namenimo komu, pa določimo sami. Naredimo deal, pokadimo pipo miru in se zmenimo, kako pa želimo, da življenje teče naprej. Ker vedno teče. ;)

 8. LEBAN - 9.09.2011 ob 22:10

  Mogoče, mogoče, mogoče …………. MOGOČE PA SI SE VSE IZMISLIL IN SE PROSTO PO PREŠERNU-ZLAGAL!!!

 9. Peter Filec - 10.09.2011 ob 08:56

  In kaj naj bi se tu zlagal?

 10. LEBAN - 10.09.2011 ob 16:03

  vse kar je na tem postu napisano !

 11. Peter Filec - 10.09.2011 ob 16:06

  No, tako se ga jaz spomnim, če ga ne poznaš, potem ne veš, ali obstaja ali ne. In ne reče se, da je zlagano vse, kar je izmišljeno.

 12. LEBAN - 10.09.2011 ob 16:55

  Točno tako , če se piše o neki osebi , ki naj bi obstajala , razen tebe , pa o njej nihče nič ne ve , potem je to izmišljeno in, če to posreduješ naprej v javnost, je to LAŽ !!!!!!!!! IN tisti, ki to napiše je LAŽNIVEC !!!!!!!!!!!!!!
  Seveda, če ne pove, da je to izmišljena oseba !!!!!

 13. Peter Filec - 10.09.2011 ob 17:19

  Leban: prosim, ne uporabljaj v komentarjih večjega števila klicajev, če ti ni potreba. Sicer si po tem znan tudi iz raznih odprtih pisem ki jih pošiljaš Pahorju, a o tem kdaj drugič. In po tvojem ekstravagantnem razmišljanju, da je izmišljeno laž, potemtakem je zate laž tudi .. ma, ne bom se niti spuščal na tvoj nivo, dejstvo je, da jaz sem ga poznal pod vzdevkom Smrad, ti pa mogoče tega njegovega vzdevka ne poznaš in ga poznaš kot Gašperja, Rudija, Simona, ali kakor mu je ime. In če pišem o osebi, ki se jo spomnim, potem ne morem biti lažnivec, kot trdiš ti.

 14. LEBAN - 10.09.2011 ob 18:45

  Po čem sem poznan in zakaj uporabljam klicaje , mislim , da ni stvar teh komentajev ! Komu jaz pišem in zakaj mu pišem, je tudi moja stvar ! Jaz za svojim pisanjem stojim in vedno kar napišem lahko TUDI DOKAŽEM !

  SEDAJ te sprašujem , KJE IN KDAJ si osebo , ki jo opisuješ poznal ? Kje sta se srečevala ? Katere osebe so bile še prisotne , ko je omenjena oseba hodila po PIR ? Torej z besedo na dan !

  Pričakujem konkretne odgovore na konkretna vprašanja !

  Lep pozdrav !

 15. Peter Filec - 11.09.2011 ob 16:05

  vse ti lepo piše: dobrih deset, petnajst let nazaj, po žurih. kaj rabiš, točen datum? sori, ga ne vem. kraj? zeleni gaj, bukovica, praznik krompirja, kobjeglava in razni ostali žuri. kdo je bil z menoj, moji kolegi in naključni znanci.
  sicer pa ne vem, kake probleme imaš, da si se zdaj spravil name. držal se bom reka, da pametnejši odneha in zaključil to debato. in ja, piši kar hočeš, jaz se še vedno držim tega, da komentarjev ne brišem.

 16. lLEBAN - 11.09.2011 ob 16:35

  Nobenih problemov nimam ,le tipi ki trosijo po blogih izmišljotine samo da nekaj klobasajo, mi gredo na jetra ! To kar si napisal sem že davno prebral . Zanimalo me je, če ta oseba sploh obstaja ali če je obstajala . Vprašal sem več kot 50 oseb. Vsak mi je odgovoril : nikoli slišal ,nikoli videl! Torej zaključek je lahko samo eden-SMRAD IZ ŠEMPASA ni nikoli obstajal niti ne obstaja , če nekdo piše in trdi nasprotno-LAŽE !

  Če pa jaz imam probleme jih znam rešit sam , v to si lahko prepričan !

 17. LEBAN - 11.09.2011 ob 16:49

  Nobenih problemov nimam ! Vsaj takih ne, ki jih ne bi zmogel sam rešiti! Nate pa sem se spravil, ker mi gredo tipi ,ki si nekaj izmišljajo in klobasajo po spletu na jetra !
  Kar si napisal sem že davno prebral. O osebi , ki si jo opisal sem vprašal več kot 50 oseb! Odgovori so bili približno enaki: NIKOLI VIDEL, NIKOLI SLIŠAL! Torej oseba o kateri pišeš ni nokoli obstajala ! Če ti trdiš nasprotno LAŽEŠ! Ali si pametnejši kot jaz ne vem ! Zagotovo pa vem , da si LAŽNIVEC, ali pa imaš privide pri belem dnevu !

  Lep pozdrav !

 18. Peter Filec - 12.09.2011 ob 08:08

  Potem se ne čudim, da greš tudi sam sebi na jetra. Meni, recimo, gre na jetra nekdo, ki pametuje in preverja podatke, ki jih pišem. Toliko o tem, ko pišem o smradu iz šempasa. In ja, zelo nazorno piše, da je iz šempasa. Jaz ga nisem preverjal, sam se je tako predstavil. Potem je pa lahko bil tudi iz kje drugje, kot sem lahko recimo jaz iz postojne, novega mesta ali iz dragonje.
  tvoje obsojanje, da sem lažnivec, me je zelo prizadelo. končno se je dobil nekdo, ki je pametnejši od mene, ne piše neumnosti in ne laže po spletu. joj, kako sem užaljen in ne morem opisat, kako jočem. ima kdo robček za posodit?
  recimo, ena od tvojih laži, da nimaš problemov. o, pa jih imaš, in to velike. le da ti še ne veš tega. nekako se ne čudim, da si (kao) sam odstopil iz pahorjeve stranke, vidva, ki sta na ”ti”. Prosim, ne obsojaj me za nekaj, kar si ti.
  Dragi Ivo Leban, zame je ta debata zaključena in ja, imam privide pri belem dnevu. sploh ne odgovarjam na tvoje komentarje.
  Lepo se imej v življenju, mnogo uspešnih pristankov s padalom ti želim in da bi se le ljudem kvarili avtomobili, da bi imel delo. Ne bom te obsojal, za to so drugi ljudje.

 19. Leban - 12.09.2011 ob 11:53

  Jaz vse prej ko komu kaj verjamem preverim !Ker si napisal , da je iz Šempasa , ki je v moji soseščini mi to ni bilo težko !Rezultati pa so taki kot so. Tvoje razlage, da je lahko tudi od kje drugje sedaj ne sprejemam , sprejel pa bi jo na začetku pisanja! Glede mojega odhoda iz Pahorjeve stranke le pojasnilo, to ni Pahorjeva stranka , ampak stranka SD, del stranke je Delavska zveza , katere sem še vedno član predsedstva.Nisem pa eden od članov , ki “ubogajo na vsak ukaz”. Tudi nisem član, ki je na račun stranke in članstva bilo kdaj pričakoval od bilo koga bilo kaj ! Ne podpiram pa sedanje lakajsko obnašanje vodstva stranke!
  Glede mojega dela in mojih hobijev , je to moja osebna stvar in za sedaj ne potrebujem svetovalcev !

 20. Dajana - 12.09.2011 ob 12:07
  Dajana

  @Peter!!! <3 <3 <3 Ivo je "učitelj", na katerega naletiš tako na internetu.

  @Ivo: Daj nehaj sekirat Petra no, dopusti ljudem, da izražajo svoje občutke, kot hočejo… Ne moreš kontrolirati vseh ljudi. Mogoče pa je v Šempasu kdo, ki je drugačen do Petra kot do tebe! Ljudje smo na različnih vibracijah. Nehaj skakat v ljudi, no. <3

 21. Leban - 12.09.2011 ob 15:51

  Dajana! Kar je tukaj napisano je zadeva med Petrom in mano, zato za Dajano obvoz! Kar se tiče učitelja v navednicah, ga lahko napišeš za marsikoga brez navednic !
  Jaz stvari vidim take kot so brez nepotrebnega filozofirnja ! Za razliko od nekaterih citiram svoje misli .Le redkokdaj tuje . Zagotovo pa ne povzdigujem ljudi v preroke in bogove ! TO je napisano samopostrežno, vsak naj vzame tisto ,kar se mu zdi , da je namenjeno NJEMU !

  L.P. obema !

 22. Peter Filec - 12.09.2011 ob 17:57

  Čeprav sem rekel, da ne bom več komentiral, moram vseeno dodati zadnji komentar na Lebanovo pisanje: dragi Leban, kar je tu napisano je zadeva med tabo in ne mano. Jaz se nisem spustil na tako nizek nivo kot ti in šel preverjat pisanje in meni ni treba pisati da sem lažnivec v prvem komentarju, ki mi ga nameniš, prav tako ni treba dodajati klicajev in velikih tiskanih črk, ki ponazarjajo kričanje in s tem kažejo na tvojo vzvišenost in tvoje mišljenje, da si nekaj več.
  Prestopil si pa mejo zdaj, ko podiš Dajano proč. Nikogar ne boš podil iz mojih komentarjev in če se ti siliš pisat blazno pametne komentarje, v katerih hočeš kot sedemletnik vedno imeti prav, lahko pišejo tudi drugi in izražajo svoje mišljenje. Dajana je bila ena izmed prvih, ki je komentirala moje pisanje in ne dovoljujem da jo podiš. Ti, ki vidiš stvari take kot so, brez filozofiranja! Tako si me razpizdil, da je to res moj zadnji komentar. In pazi se, da ne bo tudi tvoj.

 23. LEBAN - 12.09.2011 ob 23:07

  Še vedno mislim tako kot sem napisal! Kaj pomenijo velike črke vem , čeprav nisem tako pameten , kot ti. Pa tudi izmišljam si ne stvari tako kot ti! kateri nivo je nižji ne bom komentiral, ker jaz sem s svojim povsem zadovoljen !
  Dajani se opravičujem, ker nisem tako mislil !

  Lep pozdrav Peter upam , da ti nisem pokvaril lepe sanje !

 24. Dajana - 13.09.2011 ob 00:28
  Dajana

  Jao… otroški vrtec. :roll:

 25. Janez - 14.09.2011 ob 11:43

  “Lepo se imej v življenju, mnogo uspešnih pristankov s padalom ti želim in da bi se le ljudem kvarili avtomobili, da bi imel delo. Ne bom te obsojal, za to so drugi ljudje.”

  a to napišeš na koncu komentarja potem ko odkrito obsojaš človeka?? ponovno se ponavlja isto pri tebi, kar so ti že nekateri povedali v komentarjih pred časom. paradoks, rečeš eno, delaš drugo… človek brez hrbtenice.

  boh ne daj da da človek negativen komentar, boh ne daj da pove kar si misli na tvojem blogu o tvojem blogu… takoj v napad, se spustit na osebno raven. sam se skrivaš za psevdonimom kot navaden pussy, od drugih ki komentirajo pa pišeš take osebne reči, kaj delajo, s čim se ukvarjajo… a si debil!?

  GNUSIŠ SE MI!!!!!!!!!

  namesto, da bi upošteval predvsem negativne komentarje, da bi se kaj naučil od njih in se potrudil izboljšati, se takoj lotiš nekega zabivanja nazaj na ravni 8-letnega otroka…

 26. Peter Filec - 14.09.2011 ob 13:34

  končno se je zgodilo, da se nekomu gnusim.jeah, to sem čakal dolgo dolgo.zares dober negativen komentar, iz katerega se bom kaj naučil. hvala ti janez, da si mi odprl oči, kajti do sedaj sem bil slep. in wau,ja, debil sem. pod psevdonimom sem..hmm, zakaj že?

  vsem mojim štirim bralcem sporočam, da če ne razumejo zdrave meje cinizma, sarkazma, humorja in zdrave zajebancije, potem to ni moj problem.

 27. Simon Likar - 14.09.2011 ob 13:58

  Peter Filec, moje mišljenje je, da se ti ni treba sekirati. Take negativne komentarje pišejo ljudje, ki so nevoščljivi, ker tebi uspe napisati, imaš branost(verjetno), njim pa ne. Najboljša obramba je pa napad, potem pa vsi užaljeni kot cucki poniknejo, ker ne vedo več, kako te bi zjebali. Ti se samo posveti pisanju in ne oziraj se na negativne komentarje, ki ti hočejo samo slabo.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !